keskiviikko 30. tammikuuta 2008

Suomen naurettavin ilta

No niin, hypätäänpä tällaisen aiheen pariin kuin stand up-komiikka. Jokainenhan nyt tietää nämä hassun hauskoja tarinoita iskevät kaverit, jotka päätään aukovat ihmisille ja siitä sitten vitsejä vääntävät ja kaikilla on niin eri hauskaa. Kaverini innostui tästä harrastuksesta enemmän noin pari vuotta sitten ja on päässyt aika hyvin hommaan sisälle. On tullut myös huomattua se, että eipä tuo tuollaisten juttujen tekeminen sitten olekaan niin yksinkertaista. Helposti sitä ajattelee, että kaikki ne esitykset on täysin spontaaneja ja juttuja tulee sitä mukaan, mitä mieleen juolahtaa. Totuus on kuitenkin toinen, vaikka kyllä siinä vaaditaan myös sitä tilanteen mukana elämistä.

Kaikki esitykset suunnitellaan aika tarkasti ja kaikesta mitä ympärillä tapahtuu niin yritetään sitä huumorin siementä löytää ja myös niin, että se naurattaisi muitakin kuin itseään. Usein kaverillani on tapana testata juttuja mulle, mutta olen siinä mielessä hieman huono vaihtoehto siihen, koska huumorimme on sillä samalla alhaisella tasolla niin toki ne jutut yleensä minua naurattavat. Onneksi on keksitty näille koomikoille sellaisia treeni-iltoja, jossa he pääsevät kokeilemaan uusia juttujaan ihan normaali yleisön eteen ja täten saavat sieltä kautta sen palautteen, että mitä juttuja kannattaa viedä eteenpäin.

Itse olen jonkun verran näissä illoissa sitten kiertänyt ja sellaisen varoituksen sanan annan, että ei välttämättä kannata mennä kahta kertaa sellaisiin iltamiin, jossa on sama porukka esiintymässä. Varsinkin jos tapahtumat ovat lähellä toisiaan. Siinä käy meinaan niin, että kuule samat jutut sitten uudelleen. Itselleni näin on käynyt kertaalleen ja enemmän silloin ehkä häiritse se, että illan MC:kin veti samat jutut, koska juuri niiden olen luullut olevan niin kovin spontaaneja. Virhe ajatus siis jälleen siinäkin asiassa.

MC:llä on erittäin suuri rooli, koska tämän henkilön tarkoituksena on pitää sitä tunnelmaa yllä aina esiintyjien välillä ja olla se tirehtööri joka hommaa vetää. MC:n aikana usein myös vedetään yleisöä mukaan ja suoraan sanoen auotaan päätä aina tarpeen tullessa. MC:n paikka on ehdottomasti haastavin ja siihen eivät kaikki, muuten hyviä juttuja kertovat, välttämättä sovellu vaan se vaatii tietynlaista persoonaa.

Suomessa taso on koko ajan kovasti nousussa ja uutta porukkaa nousee esiin koko ajan. Tavallaan tästä koko hommasta on vähitellen kehittymässä saman tyyppinen trendi kuin vaikka jostain pokerista, joka on niin helkkarin ihanaa muka tällä hetkellä. Toisaalta stand up-komiikan todellakin kuuluu tämä paikka saada ja nousta suurempaan tietoisuuteen. Ehkä tämä vaatii myös enemmän älyllisästä ajattelua kuin vaikka Pulkkisen katsominen ( joka sekin hyvä omalla tavallaan onkin ). Usein asioissa ollaan enemmän ajan hermolla ja joskus sitten vähemmän.

Suosittelen kaikkia lämpimästi menemään tällaisiin iltoihin jos kotipaikkakunnalla sellaisia järjestetään. Usein näitä rattoisia iltamia vietetään näissä mukavissa pubeissa joissa jo valmiiksi on mukava tunnelma.

Ja lisäksi nyt kannattaa saapua Lahteen 18.4.2008 klo 19 alkaen seuraamaan Suomen naurettavinta iltaa. Siellä on esiintymässä useampia komiikoita ja aivan sieltä Suomen parhaasta päästä. Liput pitäisi olla piakkoin saatavilla lippupalvelusta.

Lisätietoa tuosta tapahtumasta löytyy myös osoitteesta www.rullatuoli.fi!

Ei kommentteja: