torstai 24. tammikuuta 2008

Heath Ledger 4.4.1979-22.1.2008


Muistan elävästi teinivuodet 10 This I Hate About Youn, Ritarin Tarinan ja Patriootin parissa. Patriootti löytyy vieläkin VHS:nä, Ritarin tarinan omisti paras ystäväni. 10 Things I Hate About Youta etsittiin tyttöporukalla pari vuotta sitten videovuokraamoista, tuloksetta.

En varsinaisesti viime vuosina ole enää seurannut Heath Ledgerin uraa, vaikka Brokeback Mounteinen olen nähnytkin, ja pidin siitä myös kovasti. Oli silti pieni sokki, kun tänä aamuna kuulin suru-uutisen. Taas yksi nuori ja lahjakas ihminen poissa.

Tämänlainen kuolema Heath Ledgerin kohdalla tuli varmasti monelle yllätyksenä. Varmasti moni on veikkaillut seuraavaksi päihteiden uhriksi Britneytä tai Amyä, ei todellakaan Ledgeriä. Toisaalta kuolinsyytä ei ilmeisesti vieläkään ole vahvistettu, jotten ei mennä mustamaalaamaan miestä.

Nuorten julkisuuden henkilöiden kuolema tuntuu pysäyttävä aina ainakin hetkeksi. Muutama kuukausi takaperin kävimme Sankarin kanssa läpi nuorena kuolleita rockmuusikoita. Nuorena kuolleita näyttelijöitä muistan vähemmän. Jos lähivuosikymmeniä muistellaan, ei mieleeni tule kuin River Phoenix.

Ehkä voisimme tutun tyttöporukan kanssa tehdä uuden kierroksen videovuokraamoihin.

Kenen julkisuuden henkilön kuoleman sinä muistat parhaiten? Kenen kosketti eniten?

Miten on muuten mahdollista, että tällaiset eivät ole jo lukkojen takana? Ryhmä on myös kiittänyt Jumalaa muun muassa Jokelassa kuolleiden yhdeksän suomalaisen hengen riistämisestä. Me skandinaavit kun olemme liian vapaamielisiä ateisteja.

Kuva

Ei kommentteja: