maanantai 14. tammikuuta 2008

Makoisa sunnuntai

Sunnuntaisin on usein aikaa tehdä yhdessä hyvää ruokaa, ja tottakai nauttia se samaan aikaan kera kivan kattauksen. Tänään valmistimme vokkiruokaa:



Vokattua tofua ja kasviksia

1 pkt kiinteää tofua
2 rkl soijakastiketta
1 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl seesamöljyä
1 rkl sokeria
100 g salaattikiinankaalia
1 punainen paprika
1 pieni porkkana
oliiviöjyä paistamiseen
1 punasipuli
100g herkkusieniä
nuudeleita

Leikkaa tofu viipaleiksi. Tee soijakastikkeesta, inkivääristä, valkosipulista, seesamöljystä ja sokerista marinadi, ja kaada se tofun päälle. Anna tofun marinoitua vähintään puoli tuntia tai parhaimmillaan yön yli.

Pilko kovat kasvikset pieniksi ja pehmeät suureksi paloiksi. Näin kasvikset kypsyvät lähes samaan aikaan.

Ota tofu pois marinadista ja paista se öljyssä kauniin väriseksi. Säästä marinadi. Ota tofu pois pannulta ja lisää kasvikset. Kaada marinadi kasvisten joukkoon. Kasvisten kypsyttyä lisää tofu ja keitetyt nuudelit. Sekoita pannussa ja tarjoa samantien.

Hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja: