maanantai 7. tammikuuta 2008

Tammikuu

Tammikuu on yleisesti kuukausi, jolloin uutena vuotena tehtyjä lupauksia yritetään pitää yllä. Lopetetaan tupakointia, aloitetaan tipaton kuukausi, syödään terveellisesti ja liikutaan enemmän. Kaikkihan me olemme joskus jotain luvanneet. Harmillisen usein pohjimmiltaan hyvä idea kuitenkin unohtuu alku innostuksen myötä, ja vanhaan (ehkä jopa epäterveelliseen) elämään lipsutaan hyvin nopeasti takaisin.

Itse lupasin alkuvuodesta kaksi asiaa: alkoholittoman ja herkuttoman kuukauden. Ei siksi, että minulla varsinaisesti olisi ongelmaa kummankaan kanssa, vaan siksi että välillä on hyvä pitää taukoa hieman epäterveellisistä tavoista. Tipatonta kuukautta olen viettänyt ennenkin ja se sujuikin varsin mukavasti. Tipaton kuukausi ei automaattisesti tarkoita tylsää kuukautta kotisohvalla,
vaan juhlimassa voi käydä ihan kaakaon, colan tai alkoholittoman drinkinkin voimin.
Nyt kun tammikuuta on takana jo viikon verran, olen löytänyt itseni keittiön kaapilta joka ikinen ilta tuijottelemassa ylähyllyn joulusuklaalevyä himokkaasti. Onneksi näin. Olisi kieltämättä hälyttävää, jos suklaan sijasta itkisin jääkaapilla sen yhden ainoan uudelta vuodelta säästyneen olutpullon perään.

Liikunnan iloistakin olen päässyt kuluneen viikon aikana nauttimaan. Ystävältä lahjaksi saatu joulukortti kun oikeuttaa seitsemän päivän vapaaseen kuntokeskuksen käyttöön ilmaiseksi. Opiskelijana tartun ilomielin tilaisuuteen käyttää muuten kovin kalliin kuntokeskuksen palveluja hyväkseni, joten olenkin joka päivä käynyt kokeilemassa toinen toistansa hauskempia tunteja.
Harmillista kyllä kortista on jäljellä enää kolme päivää. Reisilihakseni tosin huokaisevat helpotuksesta, kun kuntorääkkiin tulee pitkästä aikaa tauko.

Vuosi 2007 oli kulttuuritarjontansa puolesta erittäin monipuolinen. Toivon, että vuosi 2008 tuo terveempien elämäntapojen ohella paljon hienoja yhtyeitä Suomeen.


Miten helpoksi kuntoilun voikin tehdä? Flexi-bar on uusi tehokas liikuntaväline.
Kuva

Ei kommentteja: