sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Vielä jaksaa vanhakin rokata?


Pakko myöntää ettei seuraava uutinen ole mielestäni kovin mieluinen: Sex Pistols tulee taas.

70-luvulla parhaimmat päivänsä elänyt Sex Pistols palaa keikkalavoille. Yhtye kiertää Eurooppaa kesällä, ja saapuu myös Suomeen esiintymään elokuun 23.päivänä. Legendaarinen yhtye ei ilmeisesti ottanut opikseen vuonna 1996 lähes katastrofaalisesta Messilan juhannuksen keikastaan, vaan aikoo tällä kertaa vetää Helsingin Jäähalillisen yleisöä. Saa nähdä kehen yli 50-vuotiaiden punkkareiden charmi vetoaa vielä näin 2000-luvulla, kun yhtyeen ehkä tunnetuin jäsen, Sid Vicious, on ollut mullan alla jo lähes 30 vuotta.

Sex Pistolsilla on toki yksi niistä harvoista yhtyeistä, jotka vetoavat nuoriin sukupolvesta toiseen. Olen itsekkin nuorempana yläasteikäisenä ollut suurikin Sex Pistols-fani, mutta ajatus vanhempieni ikäisistä sedistä ei lämmitä. Tässä on mielestäni yhtye, joka ei saisi raiskata itseään tekemällä säälittäviä comebackejä joka kymmenes vuosi.

Yhtye esiintyy alkuperäisellä kokoonpanollaan, jossa laulaja Johnny Rottenin lisääksi esiintyvät kitaristi Steve Jones, rumpali Paul Cook sekä basisti Glen Matlock. Matlock kuului bändiin ennen Sid Viciousta, ja liittyi jälleen yhtyeeseen Sidin kuoltua vuonna 1979.

Nähtäväksi jää miten jäähalli täyttyy, ja vieläkö Johnny Rottenista on esiintyjäksi. Onneksi pojilla on ollut 30 vuotta aikaa opetella soittamaan, joten toivottavasti edistymistä tällä saralla on havaittavissa.

Sid kääntyköön haudassaan.

Ei kommentteja: