perjantai 28. maaliskuuta 2008

Talent - Suurien lahjakkuuksien näyttämö?


Tänään seurailimme tuon Sofin kanssa tätä muka mainiota Talent Usa-nimistä ohjelmaa. Jos joku sitä ei tiedä niin siellä esiintyy erilaisia taitoja omaavia ihmisiä, jotka uskovat, että heidän lahjakkuutensa on jotain niin spesiaalia, että sen avulla voisi sitten voittaa miljoona dollaria. Koko ohjelman idea on itsessään jo aika älytön. Miten pystytään vertailemaan eri lajien taitajia keskenään? Miten voi verrata vaikka laulajaa ja narutaiteilijaa? Kai homma pitää sitten lähinnä hoitaa niin, että verrataan jo tunnettuihin alan tekijöihin. Kaikista sitä ei voi kuitenkaan niin tehdä, kuten tänään oli sellainen veljespari, jotka heilutteli rintalihaksia musiikin tahtiin. Miten sellaista voi arvioida?

Kaikista rasittavinta tässä ohjelmassa on jenkkiyleisö. Kaikelle näyttävälle ihmiset kyllä hurraavat, mutta sitten jos ei olekaan sen tyylinen esitys niin sitten jopa buuataan. Tämä kohtalo kävi eräälle herrasmiehelle, joka esitti Stevie Wonderin kappaleen ( kappaleen nimen ehdin jo unohtaa ). Möykkä oli niin kova esityksen aikana, että ei saanut oikeastaan edes mitään selvää siitä, että miltä mies todella kuulosti. No sen mitä sai selvää, niin eihän se mitään maailman mahtavinta ollut, mutta ei todellakaan sellaista, että koko yleisön olisi pitänyt suureen ääneen buuata. 

Kaikki esitykset, jotka tässä ohjelmasta jatkoon pääsivät, olivat pääasiassa aika mitään sanomattomia ( saksofonimiestä lukuun ottamatta ). Osasivat hommansa ihan suhteellisen hyvin, mutta eivät tuoneet mukanaan mitään erikoista ja hienoa esityksiinsä, jotka olisivat todella saaneet ajattelemaan, että tässä on todellinen lahjakkuus omalla sarallaan.

En sitten tiedä, että mikä funktio näillä ohjelmilla sitten todellisuudessa on. Pahastihan näistä aina paistaa läpi se, että ihmiset haluavat vain päästä keinolla millä tahansa julkisuuteen. Tässä ei kuitenkaan menty siihen, että olisi näytetty niitä todella surkeita tapauksia vaan kaikkien näytettyjen kohdalla oli jonkinlainen taito aina hallussa. Viihteellisestä näkökulmasta olisi tietysti ollut mielenkiintoista nähdä myös niitä onnettomia tapauksia. Idolsissakin parasta taitaa olla se niiden kaikkein surkeimpien tapauksien seuraaminen, muutenhan nuo kisat ovat aika mielenkiinnottomia.

En tuosta Talentista ole sitä Suomen versiota juurikaan katsonut niin en osaa sanoa sen tasosta sitten mitään. Enemmän tuosta sellainen fiilis kuitenkin jäi, että kyseessä on selkeästi viihdeohjelma eikä mikään todellinen kilpailu, josta kaivettaisiin esiin todellisia lahjakkuuksia. Toivoa tietysti täytyy, että siellä mukana muutama sellainenkin olisi. Mutta eihän ohjelma läpeensä huono voi olla jos yksi tuomareista on David Hasselhoff!

Ei kommentteja: