sunnuntai 2. maaliskuuta 2008

Mitä Lissabonista jäi käteen osa 1

Lissabonista tarttui mukaan kaikenlaista ihanaa. Koska viivyimme Lissabonissa viikon, jäi aikaa ihmettelyltä myös shoppailuun. Lissabonista löytyy useita suuria kauppakeskuksia, tavarataloja sekä ostoskatuja. Yksi Lissabonin pääkaduista oli pyhitetty maailman huippumuodille, ja kyseisen kadun varrelta löytyi lähes kaikki Luis Vuittonista Dolce & Gabbanaan. Me tyydyimme kuitenkin ihailemaan kyseisiä liikkeitä ainoastaan ulkoapäin.

Hintataso Lissabonissa on hieman Suomea alhaisempi. Useissa vaateketjuissa, kuten H&M ja Bull and Bear, vaatteiden hinnat olivat useita muita Euroopan maita halvempia. Myös ruokaa ja juomaa saa nautiskella halvall ravintoloissa. Vaikka Portugalissa ei ihan Itä-Euroopan hintatasoihin päästäkään, on se Suomeen verrattuna jonkin verran alhaisempi.

Siinä missä suomalaiset pukeutuvat H&M:n vaatteisiin, ja joka kaupungista löytyy vähintään yksi H&M, on lissabonilaisten tärkein vaatekauppa varmasti Zara. Lissabonissa kävellessä ei voinut olla törmäämättä ihmisiin, jotka kantoivat käsipuolessaan Zaran paperikassia, itse liikkeistä nyt puhumattakaan. Varsinaisen keskustan alueellakin taisi olla pelkästään neljä suurta Zaraa, ja kun siihen lisätään vielä ostoskeskusten ja keskustan ulkopuoliset Zarat nousi luku useisiin kymmeniin.

Nyt esittelen teille omia ostoksiani. Vaatteostoksia en ole vielä saanut kuvatuksi, joten esittelen ne myöhemmässä postauksessani. Sitä ennen kuitenkin kengät ja muut härpäkkeet.



L´Occitanen tuotteita: Lavender Hand Cream, Ultra Rich Conditioner ja Cherry Blossom Lip Gloss



Kaksi tuoreinta numeroa paikallista muotilehteä nimeltä Happy Woman. Lehdet maksoivat vaivaiset 1,50 €/kpl, vaikka paksuutta oli kahden Olivian verran.


Randomilla ostettu Brisa Rochen albumi (kannessa verrattiin mm. Cocorosieen, PJ Harveyhyn ja Björkiin), sekä vähän vähemmän randomilla ostettu PJ Harveyn albumi. Aurinkolasit C&A:sta.



Liukuvärjätyt korkkarit. Kengän takaosa lähes musta, mutta kenkä muuttuu hopeaksi kärkeä kohti.



Batan mustat lenkkarit vanhojen ja risojen Vagabondin tossujen tilalle.

Ei kommentteja: