torstai 27. maaliskuuta 2008

Jennin kanssa Tavastialla


Harva uransa tyttöbändissä aloittanut artisti pystyy tekemään vakavasti otettavan uran sooloartistina bändin hajottua. Esimerkkejä on useita. Miten kävi muun muassa Spice Girlsien soolouran? Joskus joku tekee kuitenkin poikkeuksen. Uskon, että Gimmelistä tutuksi tullut Jenni Vartiainen lasketaan jo yhden sooloalbumin jälkeen tähän kastiin. Kuka muistaa enää Gimmelin, kun Vartiaisen oma musiikki on täysin hänen entisestä bändistään poikkeavaa. Kappaleissa on oikeasti sisältöä ja sanomaa vähän enemmänkin, kun uutta muijaa etsivän äijän verran. Vai kuinka moni on aiemmin uskaltanut puoltaa homoseksuaalien oikeuksia ihan yleisimmilä radiokanavoilla melkein joka päivä?

Pääsiäisenä vierailimme Helsingissä. Pitkäperjantaina tiemme vei Tavastialle Vartiaisen keikalle. Olemme molemmat kuulleet lähinnä Vartiaisen hittibiisit, mutta silti ainakin minä odotin keikalta paljon. Vartiaisen biisien takana on kuitenkin aika koviakin nimiä (mm. Teemu Brunila), eikä taustabändikään mikään kehno ole. Jenni itse taas on keijumaisen kaunis niin ihmisenä, kuin laulajanakin. En yhtään ihmettele, että juuri Jennistä tuli Gimmelin "Beyonce".

Itse Tavastia oli ainakin lähes loppuunmyyty. Ihmisiä siis riitti. Lämppärinä toiminut yhtye oli vähän kehnohko, mutta meni taustamusiikkina baarin puolella. Vartiaisen astuttua lavalle valtasimme tiemme kuitenkin lähes eturiviin. Minä en lyhyen länttänä valitettavasti nää kovin kaukaa, joten keikalla eturiviin sijoittuminen on yleensä lähes pakollista.

Setti oli varsin lyhyt mutta ytimekäs (kuten yhden albumin julkaisseelta artistilta voi odottaakin). Hitit tuli soitettua, ja lisäksi meitä hemmoteltiin levyltä pois jätetyllä kappaleella. Levyn debyyttisinglebiisin aikana lavalle roudattiin haitari ja tuuba. Lavalta löytyy myös aikamoinen kasa ilmeisesti Jennin itsensä kirpputoreilta keräämiä antiikkihuonekaluja sekä -valaisimia. Jenni itse oli kaunis kuin mikä!

Minut Jenni vakuutti Tavastian keikan jälkeen. Olen keikkaa ennen suhtautunut Jenniin myötämielisesti, mutta en ole koskaan voinut sanoa olevani Vartiaisen "fani". Nyt on tainut kuitenkin käydä niin, että olen pahemman kerran tykästynyt Jennin musiikkiin. Myspace on usean päivän ajan soittanut varsinkin kappaleita Toinen ja Tuhannet Mun Kasvot.

Suosittelen.

Ei kommentteja: