torstai 14. helmikuuta 2008

MM-tason jalkapalloa


No niin, otetaanpa sitten yksi aihe tuonne urheilun suuntaan, vaikka se ei nyt kauheammin kumpaakaan meistä kirjoittajista kiinnosta. Tämän tekstin aiheena kuitenkin hieman erilainen urheilutapahtuma, jossa allekirjoittanutkin oli ihan peleissä mukana.

Eli tuossa viime viikonloppuna Hyrynsalmella järjestettiin Hankipallon mm-kilpailut. Siellä siis meidänkin ryhmärämä oli mukana taistelemassa kullasta ja kunniasta. Omat pelimme loppuivat kuitenkin jo alkulohkoon, mutta se ei meininkiä missään nimessä latistanut. Luulen, että moni oli jopa helpottunut, koska ei jatkoon päästy.

Keli oli peleissä vähintäänkin mielenkiintoinen. Kenttä oli sijoitettu järven päälle ja, kun asteet olivat lipsahtaneet plussan puolelle niin se tarkoitti sitten sitä, että kentällä oli enemmän vettä kuin lunta. Eli alla oli noin 30cm kerros vettä, jonka päällä sitten noin 20cm loskaa/lunta. Eli heti ensimmäisessä pelissä kahdella ensimmäisellä askeleella oli sukat täysin märät ja tunnelma oli kuin olisi järvessä pelannut. Pallo ei paljon mihinkään liikkunut ja taistelu käytiin sitten siellä kosteissa tunnelmissa taistellessa. Kylmyys toki monen kohtasi näissä peleissä, mutta itselläni oli kaikesta märkyydestä huolimatta koko ajan ihan lämmin. Tuli tavallaan sellainen sukelluspukuilmiö, kun se vesi siellä jaloissa enemmänkin vain lämmitti niitä jalkoja. Liikkeessä toki piti muistaa olla tai muuten olisi varmasti aika nopeasti se kylmyys jalkoihin hiipinyt.

Onneksi saunat olivat kuumina koko päivän niin pelien jälkeen pystyi sitten heti siirtymään sinne lämmittelemään. Tunnelma kisoissa oli erittäin hyvä ja kaikilla oli erittäin hauskaa. Varmasti nämä olosuhteet vielä kevensivät omalla tavallaan tunnelmaa, koska ei tuollaisella pelikentällä pelattavaa peliä kukaan voi niin vakavasti ottaa.

Seuraava tavoite olisi sitten mennä kesällä sinne Suofutiksen mm-kisoihin, eli haetaan hieman tällaisia erilaisia kokemuksia jalkapallon saralla.

Hienot kisat ja voin kyllä ehdottomasti suositella tällaisia tapahtumia kaikille.

Ei kommentteja: