perjantai 22. helmikuuta 2008

Jumboksi yhdeksässä kuukaudessa


Indie on nykyään mainstreamiä mitä elokuviin tulee. Little Miss Sunshine oli kassamenestys ja valoitti niin kansaa kuin kriitikoitakin. Ei liene mikään ihme, että samalla tavalla hellyyttävistä, omituisista ja hauskoista henkilöhahmoista koostuvia elokuvia syntyy lisää. Näistä uusin lienee Juno, jonka me kävimme tänään katsastamassa.

Elokuvan idea on varsin yksinkertainen. Teinipari kokeilee seksiä, jonka päätteeksi Juno tulee raskaaksi. Lähikauppaan astellaan reippaasti ja raskaustesti ostetaan yllättävän avoimesti. Elokuvan edetessä huomaa, ettei Juno muutenkaan turhaan kainostele. Abortti jää tekemättä ja lapselle etsitään sopivaa adoptioperhettä lehden välityksellä. Vanhemmatkin ovat asian suhteen yllättävän ok. Ei itkua, potkua ja huutoa. Kiitos siitä.

Ellen Page on ällistyttävän hyvä. Jopa liian hyvä. Myös elokuvan musiikki on aivan ihanaa. Soundtrackiltä löytyykin aimo annos indiepoppia kuten Belle & Sebastian. Eniten tykästyin kuitenkin elokuvassa paljon soineeseen Kimya Dawsoniin.

Juno sai hyvälle tuulelle. Se nauratti. Minun ja Sankarin lisäksi elokuvateatterissa oli kaksi noin 10-vuotiasta tyttöä. Mietin jo ennen elokuvan alkua miksi he olivat tulleet katsomaan Junoa. Elokuvan myötä huomasin, että olin osunut arviossani oikeaan. Juno ei ole lasten elokuva, sillä lasten on vaikea käsittää elokuvassa käsiteltäviä aiheita.

Jos pidät erilaisista ihmisistä ja tarinoista, yhdistettynä indiemusiikkiin, on Juno varmasti mieleesi. Niin se oli minunkin. Olen nyt myös tavattoman ihastunut Ellen Pagesiin. Vau!

Kuva

6 kommenttia:

Bisquits kirjoitti...

Hei Sofi! Onnea, olet voittanut suuressa Bourjois-arvonnassani! :-) Voisitko mailata minulle kotiosoitteesi, niin saan paketin postiin?

buttermilkbisquits@gmail.com

Lina kirjoitti...

Mäkin olen syvästi rakastunut Junoon ja sen soundtrackiin. Ellen Page vaikuttaa siviilissäkin tosi symppikseltä, ei mikään ihan tavallinen Hollywood babe. Nyt jännäillään vaan Oscareita :)

Mun kanssa elokuvateatteriin oli muuten tuppautunut muutama n.15 v. poika joilta taisi myös mennä leffa vähän yli hilseen. Ois voinut jäädä pojat kotiin syömään popparia ja höröttämään :S

Sankari kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sofi kirjoitti...

bisquits: Hienoa! Laitoin mailia tulemaan.

Sia: Page on tosiaan aika symppiksen oloinen. Odotan kovasti näkeväni häntä jatkossakin.

Mahtaakohan muuten johtua tuosta elokuvan julisteesta, vai mistä, että sinne elokuviin eksyy vähän vääränlaista yleisöä?

tulipe kirjoitti...

Mäkin kävin kattomassa ton Junon ja tykkäsin kyllä kovasti (: Julisteen perusteella olis kyllä odottanut vähän erilaista elokuvaa, se on tosiaan varmaan pääsyy "vääränlaiselle" yleisölle, jos sellasta nyt on. Ellen Page oli loistava!

Sofi kirjoitti...

tulipe: Ilmeisesti lähes kaikki elokuvan nähneistä pitivät siitä. En vielä ole törmännyt yhteenkään ihmiseen, joka ei olisi elokuvasta tykännyt.
Juliste tosiaan on aika harhaanjohtava. Ehkä enemmän teinihömppäkomedian näköinen.