torstai 8. toukokuuta 2008

The Ting Tings


Kävimme vappupäivänä Tavastialla katsastamassa uuden mielenkiintoisen tulokkaan Briteistä. Kahden henkilön, naisen ja miehen, kokoonpano tuo etäisesti mieleen The White Stripesin, vaikkakaan musiikillisesti nämä kaksi yhtyettä eivät ole kovin lähellä toisiaan. Sitäpaitsi, The Ting Tingsin naispuolinen jäsen soittaa kitaraa ja laulaa. Se mies rumpaloi.

Tavastia oli vielä pelottavan tyhjä siinä vaiheessa, kun me saavuimme keikkapaikalle. Lämppärin aikana paikalle oli kerääntynyt jo muutama muukin kuulija, joukossa muun muassa Herra Ylppö sekä Mikko von Hertzen.

Lämppäri itsessään olikin kyllä melkoinen kokemus. Nuoren Juha Miedon näköinen kaveri Adidaksen verkka-asussa tykitteli menemään varsin menevää elektroa. Artistin nimi oli Moby Dictator. Suosittelen ehdottomasti kaikille huumorintajuisille! Mies soitteli musiikkiaan pitkälti koneelta ja lauleli ja tanssi musiikkinsa tahtiin. Screenillä pyörivät animoidut videot, ja kävihän sielä lavalla muutama feattaajakin. Toimi!

The Ting Tingsiä olin kuullut tasan yhden kappaleen verran ennen Tavastian keikkaa. Great DJ iski jo ekalla kuuntelukerralla, ja sen yhden biisin perusteella päätimme keikankin käydä katsastamassa. Ei ollut turha reissu.

Keikka oli varsin hyvää markkinointia pian Suomessa albuminsa julkaisevalta yhtyeeltä, sillä minut se ainakin saa levyn ostamaan. Hauskat biisit, kaunis laulaja ja kauniimpi ääni. Laulajaneito todella todisti osaavansa laulaa, sillä bändin hitaampien kappaleiden lauluosuudet vaativat puhtoista ääntä. Livetilanteessakin varsin virheetöntä tulkintaa.

Setti ei pituudeltaan ollut kovin pitkä, sillä yhtyehän on vasta julkaissut ensimmäisen albuminsa. Great DJ aloitti keikan, ja se kuultiin myös toistamiseen encorena. Muutenkin keikka oli aikamoista hupsuttelua, ja hyvällä tavalla vielä lievä kokemattumuus paistoi läpi. Hauska silti päästä toditamaan The Ting Tingsiä tässä vaiheessa. Tiedä, vaikka bändistä tulisi vielä isokin juttu. Briteissä menee ainakin kuumasti.



Kuvat täältä

The Ting Tings
Moby Dictator

Ei kommentteja: