tiistai 20. toukokuuta 2008

Mietteitä Suomen Ellestä


Kuukausi sitten Suomen muotipiireissä kohistiin. Maailmalla niin suosittu Elle-lehti rantautui Suomeen. Ennen ensimmäisen numeron ilmestymistä lehteä kaupattiin netissä tajouksella 3 numeroa 9,90 €. Päätin kokeilla tarjousta. Tilasin lehden päivää ennen ensimmäisen numeron ilmestymistä, enkä tästä syystä saanut koskaan ihka ensimmäistä Suomen Elleä. En myöskään vaivautunut ostamaan lehteä kaupasta, joten viime viikolla postilaatikosta kolahtanut kesäkuun Elle on siis ensimmäinen numero, jota olen päässyt lukemaan. Tässä tulee tuntemuksia.

Ensimmäinen reaktio:
- Eihän minun Cosmopolitania pitänyt tilata!
Niinpä. Kannen julkkisnainen poseeraamassa nätti mekko päällä (tässä numerossa ällöttävä Natalie Portman) ja otsikot kuten "Häädä sisäinen valittajasi" ja "95+ ideaa aurinkoon" saivat minut tuntemaan aikamoisen déja vun.

Toinen reaktio:
- Tää taitto on ihan hirvee, ja mitä nää fontit on? Eihän tätä jaksa edes selata läpi.
Niinpä. Ja minä en yleensä kiinnitä graafiseen ulkoasuun huomiota. Nyt siihen ei voi olla kiinnittämättä huomiotaan, niin tylsältä lehti näyttää. Tylsiä kaksipalstaisia sivuja, ihmeellisiä asetteluja, rumia ja tylsiä kuvia yms. Ja käyttääkö ne oikeesti Times New Romania, vai kuvittelenko vaan?

Kolmas reaktio:
- Eihän täällä ole yhtään mielenkiintoista juttua!
Natalie Portmanin haastattelu - hohhoijaa. Juttu naisten suhteesta peileihin (siis mitä ihmettä?), juttua tuoksuista (tosi omaperäinen idea!), niin ja tottakai ne aurinkoideat ja sisäiset valittajat. Voi luoja.

Neljäs reaktio:
- Mitä nää muotikuvat oikein on? Nainen altaalla, vau!
Ainoat oikeasti kauniit muotikuvat lehdessä olivat niitä, joissa mallilla oli todella räikeäkuosisia kukkamekkoja päällä. Ja nekin vaan niiden mekkojen takia.

Viides, ja viimeinen reaktio:
- Enhän minä Cosmopolitania tilannut, enhän?

Minua Elle ei ainakaan ensivaikutelmallaan hurmannut. Päinvastoin, aion peruuttaa tilaukseni, ellei ihmeitä tapahdu seuraavan kahden numeron aikana. Minusta Elle on vähän aikuisempi versio Cosmopolitanissa. Molemmat on täynnä kamalaa huttua. Pakko myöntää, että Suomen muotilehdet Trendi ja Olivia ovat kyllä valovuosia edellä ulkomaan siskojaan.

Kuva

2 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Muakaan ei kauheesti toi Elle kiinnosta, mutta Cosmo on kyllä paljon parempi :o

Sofi kirjoitti...

Kolmen numeron tilaukseni on nyt tosiaan päättynyt, enkä aio lehteä jatkossa tilata. Mikää kolmesta numerosta ei vakuuttanut minua sillä, että lehden lukemisesta kannattaisi jatkossakin maksaa.

Itse luen suomalaisista muotilehdistä ainoastaan Trendiä ja Oliviaa. Cosmosta kasvin ulos jo jokin aikaa sitten.