keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Ihmisten edessä


Olen harkinnut Jenni Vartiaisen Ihmisten edessä albumin ostoa jo useiden kuukausien ajan, mutta olen lykännyt ostopäätöstä täyden hinnan vuoksi. Löysin viimein vitosella alennetun levyn paikallisesta Anttilasta, ja päätin ostaa levyn hintaan 14,95 €. Ei ole kyllä harmittanut.

Olen useasti sanonut, että on lähes ihmeellistä, että Gimmelin kaltaisen sonnan tuhkasta nousee tällainen feenikslintu. Jenni Vartiainen on oikeasti hyvä artisti ja Jennin diggaamisen voi ihan oikeasti myöntää muillekkin ihmisille ilman, että saa vähän kyseenalaisen maineen. Verrataanpa esimerkiksi toisesta Popstar-bändistä, Janesta, lähteneeseen Teaan. Kuka yli kymmenen vuotias oikeasti kehtaa myöntää kuuntelevansa Tea? Ennakkotietojen mukaan Tean tulevalta toiselta albumilta (joo'o, ei uskois) ei ole odotettavissa mitään parempaa.

Mutta, takaisin Jenniin. Ihmisten edessä on hyvä kokonaisuus slovareita ja vähän rokimpaa materiaalia. Sinkkubiisejä tältä levyltä on jo julkaistu iso nippu, ja se kertoo kappaleiden tasosta jotakin. Levy on täynnä niin sanotusti hittejä.
Omiksi suosikkibiiseikseni ovat muotoutuneet Mustaa Kahvia ja Kerro Miltä Se Tuntuu, siis ihan muita biisejä, kuin radiossa soivia hittejä.

Olen blogissammekin julistanut naisartistien ilosanomaa, enkä lopeta julistamista nytkään. Jään innolla odottamaan Jennin tulevaa materiaalia, joka toivottavasti vakiinnuttaa hänen asemansa maamme naismuusikoiden kärkikastiin. Käsi ylös kuka alkaa pikkuisen jo kyllästymään Jonna Tervomaan ja Maija Vilkkumaan kaltaisiin naisartistien kuningattariin?

Kuva

2 kommenttia:

Sylvia kirjoitti...

vihaan suomessa olevien naisartistien "vihaista" ja kapinoivaa imagoa. kuten : pmmp, maija vilkkumaa, jonna tervomaakin jossain miehessä, irina ja chisu jne. jne.

tytöt on hei niin koviksii.

sitten inhoan jippua. kun se on jotain niin muuta kuin kovis.

jenni vartiainen on ihana. just tyttömäinen ja ihan oma itsensä ilman "ollaan ihan humalassa ja hengaillaan" "ne tahtoo inglasin lauran mut minä en essua päälle pue" -viboja.

Sofi kirjoitti...

Jaan kanssasi Jippu-inhon. Muhun se herkän rakkauslauluja kirjoittavan runotyöt jutut ei vaan koskaan ole uponnut. YleX:n X-raadissakin sen jutut oli aina ihan ihmeellisiä.

Kaipa se vihaisten naisten juttu tulee sitten jostain Alanis Morisettesta. Jenni tuo kyllä kivaa uutta tuulahdusta Suomeen.