maanantai 4. elokuuta 2008

Arvostelussa uusin CSS:n albumi


CSS:n tuorein albumi ilmeistyi pitkän odotuksen jälkeen vihdoin heinäkuun lopulla. Levy putkahti pihalle juuri sopivasti ennen bändin seuraavaa Suomen vierailua, Flow Festivalin keikkaa.

Donkey on varmasti varsin odotettu uutuus. Ennen levyn julkaisua albumista saattoi kuunnella maistiaisia, joista mainitsinkin tässä postauksessa. Lisäksi viime viikkoina tuorein single Left Behind on saanut soittoaikaa YleX:llä.

Kun pistin Donkeyn ensimmäistä kertaa auton stereoista soimaan odotukset olivat korkealla. Esikoisalbumi Cansei De Ser Sexy iski kovaa vuosi sitten. CSS:N musiikin ei ole aina tarkoitus olla vakavaa, ja bändin meininki ja hulluttelu on ollut piristävä ruiske Coldplayn ja muiden lähes täydellisyyttä hipovien yhtyeiden joukossa. Esikoisalbumin rääväsuiset sanoitukset ja tanssittava polje tekivät minuun lähtemättömän vaikutukset, ja saivat janoamaan aina vain lisää.

Tästä syystä ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen olin hämilläni. Missä on esikoisalbumin hullutteleva ja itseironinen meininki? Kyllähän Donkeykin tanssittaa ja koukuttaa, mutta tuore albumi tuntuu edelliseen verrattu vähän liiankin täydelliseksi hiotulta. Aivan kuin CSS olisi yllättäin kasvanut isoksi ja aikuistunut. Musiikkia ei enää tehdä kieliposkella hauskapidon kustannuksella, vaan kappaleet ovat kuin suoraan täydellisten popkappaleiden tehtaalta tilattuja. Nämä kaikkihan kelpaisivat sinne YleX:n soittolistalle!

Jotakin tuttua tässä kuitenkin on. Välillä kuvittelen työntäneeni CSS:n sijasta levysoittimeen The Soundsin albumin. Jo mainitsemani Left Behind menisi The Soundsin kappaleesta koska tahansa. Eikä yhtäläisyydet ruotsalaiskollegoiden kanssa tähän lopu.

Pakko tästä levystä on kuitenkin pitää. Vaikka hauskanpito ei levystä läpi kuulukaan esikoisen lailla, ei levy missään mielessä silti huono ole. Kappaleet tarttuvat kuin purukumi tukkaan, ja sitä huomaa laulavansa kappaleiden mukana jo muutaman kuuntelukerran jälkeen. En myöskään pysty kuuntelemaan tällä hetkellä mitään muuta albumia, kuin Donkeya. Kyllä se jotakin levyn tasosta kertoo.

Vaikka CSS tuntuu vaihtaneensa ainakin hiukan suuntaa, pysyn silti mukana. Aion tanssia parin viikon päästä tämänkin levyn tahtiin, aivan kuten tanssin Cansei De Ser Sexyn tahtiin viime lokakuussa Hartwall Areenalla. Olin oman katsomoni ainut tanssija. 16.elokuuta en luultavasti ole.

So I might fly back to Helsinki
And even stay there for a while

CSS - Left Behind


Kuva

Ei kommentteja: