tiistai 8. huhtikuuta 2008

Do you kiss on a first date?


Danko Jones käy jatkuvasti Suomessa, sillä suomalaisiin tuntuu uppoavan kanadalaisten rokki. Tästä esimerkkinä voidaan pitää sitä, että Danko Jonesin julkaistua keikkakalenterinsa, Tavastian keikka oli ensimmäinen, joka myytiin loppuun. Ei hassumpi saavutus suomalaisilta.

Danko Jonesin keikka ei ole pelkkä rockshow. Se on myös stand up-show. Tai siltä minusta ainakin aina tuntuu, sillä niin hyvin Herra Jonesin välispiikkien vitsit uppoavat yleisöön. Eilisellä keikalla Herra Jones nostatti yleisön tunnelmaa kehumalla kuulijoitaan todellisiksi rokkareiksi. Tavalliset "bilehileet" kun juhlivat perjantaisin ja lauantaisin, ja luulevat olevansa juhlimisen kuninkaita, mutta todelliset rokkarit juhlivat sunnuntaisin. Ja niinhän sitä tosiaan juhlittiin.

Setti kesti kaiken kaikkiaan lähes puolitoista tuntia sisältäen biisejä niin uudelta levyltä Never Too Loudilta, kuin vanhemmiltakin albumeilta. Kaikki hitit kuultiin, ja yleisö oli ainakin lavan etuosassa meiningissä mukana. Myös lehdistöä Danko Jonesin klubikeikka kiinnosti, sillä lavan edusta oli täynnä lehdistön edustajia parin ensimmäisen biisin ajan. Muutenkin olo oli kuin festareilla, sillä lavan eteen oli roudattu festariaita erottamaan lavaa ja yleisöä.

Danko Jones saattaa rampata Suomen suvessa tiheään tahtiin (ensi kesänä mm. Provinssirockissa), mutta klubikeikat ovat jääneet vähemmälle. Siksi olikin piristävää nähdä yhtye todellisen fanijoukon edessä, kun normaalin festivaaliyleisön viihdyttäjänä. Eilinen keikka varmasti tyydytti Danko Jonesin ystävien odotukset, sillä viihdyttävyydessään se oli kiitettävän luokkaa. Vai kuka ei voisi olla pitämättä miehestä joka pyytää yleisöä taputtamaan vielä vähän pitempään ja kovempaa, koska hänellä on heikko itsetunto? Tai miehelle, joka ensin kysyy onko yleisön joukossa lukijoita, ja kun muutama käsi nousee ylös mies toteaa:
- Fuck you! Fuck readers! Fuck books!
Siinä kohtaa teki mieli huutaa:
- Harry Potter!

Arvatkaa huusinko?

Ei kommentteja: