maanantai 30. maaliskuuta 2009

Mahtava maaliskuu

Tämä maaliskuu on ollut yhtä loistavien levyjen tykitystä. Tässä maaliskuun kovimmat uutuudet:



Risto - Sähköhäiriöön
Risto-yhtyeen suurena ystävänä odotin tätä albumia kuin kuuta nousevaa. Enkä pettynyt. Mitään radikaalia muutosta tämän yhtyeen musiikissa ei ole uuden albumin kohdalla tapahtunut, joten syytä pettymykseen ei ole. Sähköhäiriöön on täynnä Ristolle tyypillisiä tarttuvia ja tanssittavia kappaleita mukavan sekavine teksteineen. Risto Ylihärsilä nyt vaan on nero.



PMMP - Veden varaan
Viime keskiviikkona päivän valonsa sai PMMP:n viides studioalbumi. Siinä missä Risto pysyy linjassaan, ovat Paula, Mira ja Jori lähtenee kokeilevamman popin tielle. Levy on taiteellisempi, rauhallisempi ja koskettavampi, kuin edeltäjänsä, mutta siinä onkin sen vahvuus. Tämän albumin kohdalla karistetaan todennäköisesti yhtyeen nuoret fanit kelkasta, mutta toisaalta yhtye saattaa valloittaa (jos se enää tällä mittapuulla on edes mahdollista) uusia kuulijoita tyylimuutoksellaan. Odotan innolla keikkasovituksia kappaleista.
Tällä hetkellä ehdoton suosikkini on mielestäni etäisesti Taiteliaa muistuttava Pariterapiaa.



Maj Karma - Salama
Maj Karma kuuluu henkilökohtaisesti niihin suomalaisiin rock-yhtyeisiin, joka jaksaa kiinostaa vuodesta ja levystä toiseen. Salama ei ole yhtyeen paras albumi, mutta albumi on kuitenkin toimiva kokonaisuus, josta löytyy Seitsemäs Manner -kappaleiden kaltaisia helmiä. Iso plussa myös jälleen upeasta kansitaiteesta.


Manboy - Deus Protector Noster
Manboy on yhtye, joka ei ole vielä lyönyt itseään läpi toivotulla tavalla. Silti en liene ainut, joka on pysynyt yhtyeen kelkassa alusta asti. Uusi levy on hyvä, vaikkei ihan loistavan debyytin veroinen olekaan. Olisi hauska nähdä yhtye livenä pitkästä aikaa. Viimeksi yhtye tuli nähtyä Placebon lämppärinä muutama vuosi sitten. Kyseisen keikan jälkeenhän yhtye pääsi lämmittelemään Placeboa muutaman lisäkeikan verran naapurimaissamme. Ei hassumpi suoritus.

Hassua kylläkin, kaikki levyt ovat kotimaisia. Kotimaisen musiikin ylivoimaisuutta haastaa tänään virallisesti julkaistu PJ Harvey & Parish John - A woman a man walked by -albumi, joka toivottavasti pääsee lähipäivinä kuunteluun. Vielä en voi sanoa albumista juuta, enkä jaata.

Keskiviikkona alkaakin sitten huhtikuu. Samana päivänä julkaistaan Scandinavian Music Groupin uusi albumi, joka kantaa nimeä Palatkaa Pariisiin. Sitäkin odotellessa.

Kuvien lähteet: CDON.com sekä Levykauppa Äx

Ei kommentteja: